Choose a searcher

Ehrlichia - Anaplasma

Prirodno liječenje Ehrlichia i Anaplasma - Buhnerov protokol

Bilje za Ehrlichia / Anaplasma

 

Erlihija je gram-negativna intracelularna bakterija koja obično napada bijela krvna zrnca – leukocite. Bolesti uzrokovane njima nazivaju se prema vrsti leukocita koje napadaju. To su: ljudska granulocitna erlihioza i ljudska monocitna erlihioza.

Anaplazma je intracelularni patogeni mikroorganizam koji napada bijela krvna zrnca, uglavnom polinuklearne granulocite (neutrofili, neutrofili).

Ehrlichia i Anaplasma su klasificirane kao koinfekcije lajmske bolesti.

Najčešći simptomi infekcije Ehrlichia su: simptomi pseudo-gripe, odnosno povišena temperatura iznad 38°C, glavobolje, bolovi u mišićima i zglobovima, upala gornjih dišnih puteva, kašalj, ali i bolovi u mišićima i zglobovima, malaksalost, trombocitopenija, leukopenija, hiponatremija - nedostatak natrija, mučnina i povraćanje, sistolički šumovi na srcu, povećana jetra i/ili slezena, povećani limfni čvorovi, kao i blage promjene na koži - makulopapulozni osip.

Anaplasma uzrokuje simptome slične onima kod Ehrlichia. Osim toga, može uzrokovati i gastrointestinalne simptome, npr. proljev.

Postoje karakteristične promjene u morfologiji tijekom infekcija Ehrlichia i Anaplasma. Kako bolest napreduje, smanjuje se razina bijelih krvnih stanica (leukopenija), smanjuje se razina trombocita (trombocitopenija), a povećavaju se pokazatelji funkcije jetre kao što su AST i ALT.

 

Prirodno liječenje Ehrlichia i Anaplasma

 

Buhner je jedan od rijetkih travara koji je opisao mehanizam ovih infekcija tako duboko i razvio biljni protokol za Ehrlichia i Anaplasma.

Prirodni tretman za Ehrlichia i Anaplasma preuzet je iz knjige Stephena Harroda Buhnera, "Prirodni tretmani za lajmske koinfekcije: Anaplasma, Babesia, and Ehrlichia".

Liječenje erlihije i anaplazme biljkom provodi se na isti način, pa su obje ove infekcije uključene zajedno u isti protokol.

Buhner, kao iu svim svojim biljnim protokolima, ističe da isključivo antimikrobno djelovanje nije dovoljno. U svom protokolu uzima u obzir cjelokupni infektivni mehanizam ovih bakterija.

Glavne antibakterijske biljke protiv Ehrlichia i Anaplasma su: Houttuynia cordata, Salvia miltiorrhiza, sladić, Kudzu (Pueraria labota), kineska lubanja (latinski Scutellaria baicalensis).

Ove biljke također inhibiraju kaskadu citokina izazvanu bakterijama. Inhibicija kaskade citokina remeti infektivni proces i stjecanje hranjivih tvari iz stanica domaćina od strane bakterija.

Utjecaj bakterija na imunološki sustav je vrlo značajan. Erlihija napada višejezgrene krvne leukocite, stoga su njezino glavno mjesto postojanja u zaraženom organizmu neutrofili (koji se nazivaju i neutrofili ili neutrociti). Neutrofili su najbrojnija skupina leukocita. Leukociti su, pak, stanice imunološkog sustava. Bakterije narušavaju normalno funkcioniranje neutrofila. Dakle, koristi naš vlastiti imunološki sustav kako bi pronašao utočište od napada imunološkog sustava ne samo skrivanjem u imunološkim stanicama, već i narušavanjem njihovih funkcija. Osim toga, Ehrlichia inhibira proizvodnju interleukina-2 u slezeni, doprinosi povećanju proizvodnje interleukina 4 i smanjenju proizvodnje gama interferona.

Za modulaciju imunološkog sustava Buhner preporučuje korištenje ljekovitog bilja: Angelica sinensis, Astragalus membranceus, sladić, Ashwagandha (indijski ginseng, latinski Withania somnifera), korejski ginseng (Panax ginseng), Cordyceps, Houttuyginsenorg, Kineski ginsenrhiza, Panax ginseng lubanje (latinski Scutellaria baicalensis).

Erlihija negativno utječe na rad organa kao što su slezena, jetra, koštana srž i limfni sustav.

Mliječni čičak štiti jetru.

Salvia miltiorrhiza će zaštititi slezenu.

Biljke koje štite koštanu srž su: Angelica sinensis, Astragalus, Licorice, Cordyceps, Korejski ginseng (Panax ginseng), Salvia miltiorrhiza.

U prirodni protokol liječenja Ehrlichia i Anaplasma uključeno je čak 11 različitih biljaka. To je vrlo složen protokol. Buhner u svom protokolu neke od ovih biljaka grupira u mješavine, što uvelike olakšava provedbu protokola.

Sličan popis biljnih mješavina pripremljenih od bilja koje je predložio Buhner nalazi se u sljedećim gotovim tinkturama:

HS Herbal Mix sadrži macerat od biljke Houttuynia cordata i korijena Salvia miltiorrhize (crvene kadulje).

CKC Herbal Mix sadrži macerat napravljen od korijena kineske lubanje (latinski Scutellaria baicalensis), korijena Kudzu (Pueraria Lobata) i kordicepsa (Cordyceps sinensis).

ALA Herbal Mix sadrži macerat od korijena Angelica sinesis, korijena sladića (Glycyrrhizae glabra) i korijena astragalusa (Astragalus membranceus).

 

Prirodno liječenje biljkama Ehrlichia i Anaplasma sveobuhvatno će utjecati na mnoge mehanizme infekcije. Ako želite koristiti bilje za Ehlichia i Anaplasma, ne zaboravite pročitati cijeli protokol koji je predložio Buhner, kao i njegove kontraindikacije.

  Filtar proizvoda
Kategorije
Vrsta proizvoda
Product added to wishlist
Product added to compare.