Choose a searcher

klamidija

Prirodno liječenje klamidije - Bilje za klamidiju

Bilje za klamidiju

 

Chlamydia pneumoniae je gram-negativna bakterija, ali sa staničnom stijenkom mnogo čvršćom nego što se obično nalazi u gram-negativnih bakterija.

Klamidija je jedna od koinfekcija koje se prenose krpeljima.

Chlamydia pneumoniae često utječe na dišni sustav, uzrokujući upalu pluća (koja se često naziva atipična upala pluća), bronhitis, laringitis, faringitis, rinitis, sinusitis i uzrokuje simptome astme.

Chlamydia pneumoniae vrlo je važna u diferencijalnoj dijagnozi lajmske bolesti jer može uzrokovati poremećaje živčanog sustava, miokarditis i reaktivni artritis. Izvanplućni simptomi infekcije Chlamydia pneumoniae tijekom vrlo dugog vremenskog razdoblja mogu biti latentni i često ih je teško prepoznati.

Reaktivni artritis izazvan Chlamydia pneumoniae često je teško razlikovati od Lyme artritisa. U tijeku infekcije Chlamydia pneumoniae pozornost treba obratiti i na Guillain-Bareov sindrom. Guillain-Barréov sindrom je autoimuna bolest koja uzrokuje akutnu demijelinizirajuću upalu s više korijena, u kojoj imunološki sustav napada dijelove perifernog živčanog sustava, uzrokujući slabost mišića i trnce u različitim dijelovima tijela.

Štoviše, Chlamydia pneumoniae može uzrokovati i druge simptome, kao što su: kronični umor, peckanje raznih dijelova tijela, paraliza, moždani udar, problemi s krvnim tlakom, glavobolje, demencija, mentalna magla, psihički poremećaji, bolovi u testisima.

 

Prirodno liječenje klamidije

 

Mnoge biljke su vrlo učinkovite u borbi protiv klamidije. Jedna od najučinkovitijih prirodnih metoda liječenja klamidije biljem je Buhnerov protokol za klamidiju iz knjige Stephena Harroda Buhnera "Prirodno liječenje lajmske borelioze i koinfekcije klamidije i rikecioze s pjegavicom".

Glavne antibakterijske biljke protiv Chlamydia pneumoniae su biljke koje sadrže berberin. Takve biljke su između ostalih žutika ili kanadska zlatica (Goldenseal, latinski Hydrastis canadensis). Kineska lubanja (latinski Scutellaria baicalensis) pokazuje antibakterijska svojstva protiv klamidije. Buhner također preporučuje korištenje vitamina A. Retinol (metabolit vitamina A) inhibira sposobnost klamidije da inficira endotel i epitelne stanice.

Klamidija, kao i drugi intracelularni patogeni iz skupine infekcija koje se prenose krpeljima, inducira kaskadu citokina. Citokini su informacijske molekule koje olakšavaju infektivni proces bakterija i ekstrakciju hranjivih tvari iz stanica domaćina. Stoga se mora inhibirati kaskada citokina kako bi se poremetio infektivni proces klamidije.

Salvia miltiorrhiza i kineska lubanja (latinski Scutellaria baicalensis) glavne su biljke za inhibiciju kaskade citokina koju je preporučio Buhner u svom prirodnom protokolu za liječenje klamidioze.

Klamidija također presreće reakcije i funkcije imunološkog sustava domaćina. Klamidija stoga može radikalno obnoviti ljudski imunološki sustav na način da ga prilagodi u svoju korist. Neispravan imunološki sustav ne primjećuje prijetnju od bakterija i ne bori se protiv infekcije. Abnormalnosti u radu imunološkog sustava često dovode do autoimunih poremećaja. Deregulirani imunološki sustav je problem ne samo tijekom infekcije, već i nakon završetka liječenja, što će imati daljnje posljedice. Bilje je vrlo učinkovito u moduliranju imunoloških funkcija i vraćanju pravilnog funkcioniranja imunološkog sustava.

Buhnerov prijedlog u ovom slučaju su tri biljke: Ashwagandha (indijski ginseng, latinski Withania somnifera), sladić i Cordyceps sinensis. Prema Buhnerovim preporukama, ove tri biljke preporučuju se u obliku biljne mješavine. Proizvod ACL Herbal Mix sadrži gotov macerat od Ashwagandhe (indijskog ginsenga, latinskog Withania somnifera), kordicepsa i sladića.

Zaštita stanica i organa napadnutih bakterijom je još jedan sastavni dio liječenja u Buhnerovim protokolima. Bakterije imaju ogroman, destruktivan učinak na organe. Zaštita organa i stanica uvijek bi trebala biti sastavni dio svake terapije. Salvia miltiorrhiza, Cordyceps sinensis i Bidens pilosa ovdje imaju ključnu ulogu kao bitan dio prirodnog liječenja klamidije biljem.

Prirodno liječenje klamidije sveobuhvatno će utjecati na mnoge mehanizme infekcije. Ako želite koristiti ljekovito bilje za klamidiju, ne zaboravite pročitati cijeli protokol koji je predložio Buhner, kao i njegove kontraindikacije.

  Filtar proizvoda
Kategorije
Vrsta proizvoda
Product added to wishlist
Product added to compare.