Choose a searcher

Bartonella

Bilje za bartonelu - prirodno liječenje bartoneloze

Bilje za Bartonella

 

Bartonella je jedna od najčešćih koinfekcija lajmske bolesti. Kao i borelija, prenosi se obično krpeljima. Bartonela uzrokuje bolest zvanu bartoneloza.

U prisutnosti ovih dviju infekcija, simptomi se pogoršavaju, osobito kada je zahvaćen središnji živčani sustav. Uobičajeni simptomi bartoneloze su: niska temperatura ili padovi temperature, periodični simptomi slični gripi, kronični umor, natečeni limfni čvorovi (često povremeni), abnormalni osjećaj kože, osjetljivi potkožni čvorići duž ekstremiteta, papularni osip, crveni ili plavi uzdužni osip (ponekad slično strijama), peckanje, posebno na tabanima ili peckanje boli, hiperestezija, glavobolja, problemi s očima, bol u očnim jabučicama, problemi sa spavanjem, promjene raspoloženja, kognitivna oštećenja, nervoza, tjeskoba, razdražljivost, depresivnost simptomi.

 

Prirodno liječenje bartoneloze

 

Mnoge biljke su vrlo učinkovite u borbi protiv Bartonellia (Bartonelosis). Jedan od najučinkovitijih biljnih protokola za liječenje ove infekcije je Buhnerov protokol za Bartonella. Više o ovom protokolu možete pročitati u knjizi Stephena Harroda Buhnera "Liječenje koinfekcija lajmske bolesti: komplementarni i holistički tretmani za Bartonella and Mycoplasma".

Prirodno liječenje bartoneloze uzima u obzir i antibakterijsko djelovanje, ali i remeti vitalne funkcije bakterija u tijelu, štiti tkiva i organe koje inficira, inhibira kaskadu citokina i jača imunološki sustav.

Biljke koje pokazuju snažno antibakterijsko djelovanje protiv Bartonele su: Houttuynia, Isatis i Alchornea cordifolia. Buhner preporučuje korištenje ovih biljaka kao mješavine. Proizvod AHI Herbal Mix je gotova mješavina ove tri biljke u omjerima koje preporučuje Buhner.

Bartonella pokazuje snažan afinitet za dvije strukture u tijelu: endotelne stanice i crvene krvne stanice. Bartonella, nakon što uđe u organizam domaćina, cirkulira u krvotoku domaćina oko 3-4 dana, a zatim naseljava primarnu nišu, a to su endotelne stanice krvnih žila. Zatim, nakon nekoliko dana, bakterije dospiju do eritrocita (crvenih krvnih stanica), gdje se razmnožavaju. Napadajući crvena krvna zrnca, Bartonella također ima pristup hemu, koji joj osigurava opstanak. Razdvajanjem hema na njegove sastavne dijelove, može dobiti potrebne hranjive tvari, uključujući željezo.

Zaštita endotela i crvenih krvnih stanica od invazije Bartonella jedan je od ključnih elemenata za uspješno liječenje. Očuvanje ovih struktura ključno je za narušavanje njegove sposobnosti da se hrani i razmnožava. Bartonella sama ne može proizvesti hranjive tvari važne za preživljavanje. Ometanjem ovih čimbenika spriječit će se širenje infekcije.

Kako bi zaštitio endotel, Buhner je u svom protokolu koristio japanski knotweed, EGCG i L-arginin.

Sida acuta, s druge strane, štiti crvene krvne stanice.

U svom protokolu za Bartonella, Buhner se također fokusira na zaštitu organa. Kako bi zaštitio srce, Buhner preporučuje glog, za zaštitu jetre - čičak, a za zaštitu limfnog sustava i slezene - Crveni korijen.

Buhner također uključuje biljke koje inhibiraju kaskadu citokina. Inhibicija kaskade citokina izazvane Bartonellom nužna je za inhibiciju razmnožavanja bakterija i poremećaj prehrane bakterija. U većini slučajeva to će smanjiti ili čak zaustaviti većinu simptoma uzrokovanih infekcijom. Ključne biljke za Bartonella koje inhibiraju kaskadu citokina su japanski knotweed i Cordyceps, ali i dodatak EGCG-u.

Za uspješno liječenje Bartonele vrlo je važno i jačanje imunološkog sustava. Što je imunološki sustav slabiji, infekcija je teža i, posljedično, simptomi su jači. Jačanje imunološkog sustava jednako je važno kao i antibakterijski učinak.

Rhodiola rosae (planinska ruža) i Ashwagandha (indijski ginseng, latinski Withania somnifera) dvije su biljke koje jačaju imunitet koje je predložio Buhner.


 

  Filtar proizvoda
Kategorije
Vrsta proizvoda
Product added to wishlist
Product added to compare.