Choose a searcher

Babesia

Liječenje Babesia – Buhnerov protokol za Babesia

Bilje za Babesia

 

Babesia je parazitska protozoa koja nalikuje malariji, ali je prenose krpelji. Babesia uzrokuje bolest poznatu kao babezioza (drugi nazivi su babezioza, babezioza). Infekcija Babesia često koegzistira s lajmskom bolešću i/ili drugim infekcijama koje se prenose krpeljima. Simptomi infekcije babeziozom variraju od blagih do teških. Blagi oblici vrlo često ostaju neprepoznati jer se pogrešno uzimaju za simptome lajmske bolesti. Rani usvojitelji često prijavljuju visoku temperaturu i zimicu. Kronične infekcije mogu biti blago simptomatske, a najčešći simptomi su: intermitentna groznica ili slaba temperatura, zimica i bolovi u zglobovima, sindrom kroničnog umora, znojenje i "nemogućnost punog udaha".

Koinfekcija lajmskim spirohetama pogoršava simptome obiju bolesti, zatim njihov tijek postaje teži, a posljedice po organizam ozbiljnije. Simptomi tada mogu uključivati jake glavobolje, hemolitičku anemiju, zahvaćenost središnjeg živčanog sustava, visoku temperaturu i konvulzije. Utvrđen je sinergistički, međusobno pojačavajući učinak spiroheta Borrelia i Babesia na organizam. DNK borelije pojavljuje se jasnije i duže se zadržava u krvotoku kada dođe do koinfekcije s Babesia. Tada su negativni učinci na zglobove, srce i živčani sustav ozbiljniji. U nekim slučajevima koinfekcija pronađen je transverzalni mijelitis s parezom ruku i nogu. Razvoj bolesti je od početka brži, period rekonvalescencije je duži, a spektar simptoma znatno širi.

 

Liječenje Babesia – Buhnerov protokol za Babesia

 

Mnoge biljke su vrlo učinkovite u suzbijanju infekcija Babesia, na koje protozoan ne razvija imunitet. Kao iu slučaju lajmske bolesti, tako i u slučaju babezioze, antimikrobni učinak je samo jedan od elemenata koji vode do učinkovite terapije.

U liječenju babezioze treba obratiti pozornost na važne mehanizme djelovanja babezije koji otežavaju njezino liječenje. Prirodni biljni tretman Babesia uzima u obzir svaki od sljedećih aspekata.

Poput embrija malarije, Babesia prodire u crvena krvna zrnca – eritrocite, gdje ih, razvijajući se i razmnožavajući, uništava. Osim toga, tijekom infekcije Babesia može doći do začepljenja kapilarnih krvnih žila i stagnacije mikrocirkulacije zbog taloženja fragmenata oštećenih eritrocita u žilama. Njihova prisutnost u krvotoku može uzrokovati upalu jetre, bubrega i slezene.

Drugi važan mehanizam infekcije Babesia je snažan negativan učinak na imunološki sustav. Babesia mijenja imunološki polaritet na vrlo specifičan način, čime se mijenja ljudski imunološki odgovor s Th 1 na Th 2. To dovodi do loše reakcije imunološkog sustava na infekciju i tijelo ne može eliminirati ovog patogena.

U prirodnom liječenju babezioze, najčešće korištene biljke koje preporučuje Buhner (navedene na službenoj Buhner web stranici buhnerhealinglyme.com) su: Alchornea cordifolia, Cryptolepis sanguinolenta, Sida acuta. Riječ je o biljkama koje ispoljavaju snažno antiprotozojsko djelovanje i imaju sistemski učinak, odnosno šire se po krvotoku te zahvaćaju svaku stanicu i organ. Uz to jačaju imunološki sustav, a Sida acuta štiti crvena krvna zrnca. Preporučujemo dodavanje L-arginina ovom protokolu. Babesia je vrlo osjetljiva na L-arginin, pa suplementacija L-argininom pomaže u inhibiciji infekcije Babesia. Buhnerov protokol za Babesia jedan je od najpopularnijih prirodnih tretmana infekcije Babesia.

Kod otpornijih infekcija vrijedi koristiti opsežniji protokol preporučen u Buhnerovoj knjizi "Prirodni tretmani za lajmske koinfekcije: Anaplasma, Babesia i Ehrlichia". U ovom slučaju mnogo je veća količina upotrijebljenih biljaka i pripravaka i to: Cryptolepis, Bidens pilosa, Artemisina, Sida acuta, Salvia miltiorrhiza, Milk Thistle, Ashwagandha, Panax ginseng, Licorice, Schisandra, L-arginin, Vitamin B2. U ovoj kombinaciji bilja za Babesia, osim što djeluje protiv Babesia, jača imunitet, štiti eritrocite i organe, pojačat ćete i regulaciju kaskade citokina, zaštititi endotel, inhibirati proizvodnju arginaze kao i povećati razinu L-arginin i dušikov oksid (NO).

Bilje koje se koristi u prirodnom liječenju Babesia sveobuhvatno će utjecati na mnoge mehanizme infekcije. Ako želite koristiti biljnu terapiju za liječenje Babesia, ne zaboravite pročitati protokol koji je predložio Buhner, kao i njegove kontraindikacije.

  Filtar proizvoda
Kategorije
Vrsta proizvoda
Product added to wishlist
Product added to compare.